Meer Soundcloud fans met deze 5 tips!

geschreven door Wim Peeters op 07 juni 2016.

Soundcloud heeft in totaal 175 miljoen unieke maandelijkse luisteraars wereldwijd. M.a.w. een geschikt kanaal om je muziek de wijde wereld in te sturen. Echter is alleen uploaden geen optie. Er is nog steeds de uitdaging om je fans te bereiken. In dit artikel geef ik je 5 tips mee die je zullen helpen met het vergroten van je Soundcloud fanbase.

1. Mix je profielfoto met de banner.

Veel artiesten en muziekkanalen maken gebruik van een techniek om je profielfoto te laten samenvloeien met de omslagfoto. Dit geeft je profiel een premium gevoel waardoor je laat zien aan je bezoekers dat je actief bent op je Soundcloud. Instructies om dergelijke omslag te maken kan je vinden op Youtube.

Voorbeeld Soundcloud Header

2. Maak een kort en krachtige beschrijving van je profiel.

Aan de rechterkant van je profiel is er de mogelijkheid om een tekst te schrijven over je profiel. Zorg voor een kort en krachtige boodschap of biografie om jezelf hier voor te stellen aan nieuwe fans. Ben je een muziekkanaal, label, artiest, DJ? …

sc-omschrijving
3. Wees actief maar spam niet.

Zoals elk social media kanaal is het de bedoeling dat je ook laat merken dat je aanwezig bent. Door actief zelf een bericht te plaatsen of feedback te geven geef je niet alleen meer visibiliteit aan je favoriete artiesten maar maak je jezelf ook kenbaar bij je potentiële fans. Het is dan ook een automatisme van vele gebruikers om even terug te kijken naar het profiel dat is langs geweest wat resulteert in meer engagement: likes, reposts, comments en volgers.

4. Maak gebruik van fan gates.

Heb je gratis muziek om te delen? Maak dan gebruik van een tool zoals Hyppedit. Deze tool geeft je de mogelijkheid aan je fans om je muziek te downloaden in ruil voor een follow, like, comment of repost.

5. Ontvang reposts van bekende kanalen.

Een repost krijgen van een bekend kanaal kan zorgen voor een enorme boost! Uit onze eigen ervaring kunnen we je meegeven dat dit ongetwijfeld de belangrijkste tip is om je plays, likes, shares & volgers te verhogen. Verschillende succesvolle muzikanten zijn hierdoor ontdekt via Soundcloud omdat andere fans je track zien verschijnen in hun stream.

sc-stats

Dit zijn alvast enkele tips die zullen helpen om je weg te vinden op Soundcloud. Integreer deze tips, crëeer consistentie, en je zal ongetwijfeld meer fans, likes en shares ontvangen!

Wim is zaakvoerder en online marketing consultant van Skillmedia. Zijn takenpakket bestaat voornamelijk uit projectleiding, sales, communicatie en consultancy van alle Google diensten binnen Skillmedia.
« Terug naar overzicht