Google Penguin 4.0

geschreven door Jonathan Swyns op 26 oktober 2016.

Wat is Google Penguin?

Penguin is een aanvulling op het algoritme van Google en beoordeelt de kwaliteit van links tussen websites. Je kan het bekijken als een soort filter om misbruik van links tegen te gaan. Op 23 september 2016 kondigde Google hun 4e grootste Penguin update aan genaamd Penguin 4.0. Deze update zal consistent en periodiek zijn waardoor er geen grote Penguin updates meer zullen volgen.

Slechte links worden gedegradeerd in waarde, niet bestraft.

Voorheen werd je volledige website bestraft door slechte links, gelukkig kunnen we dit eindelijk achter ons laten. Met de nieuwe update van Penguin zullen slechte links gedegradeerd worden in waarde i.p.v. de volledige website te bestraffen met een Google penalty. Tevens zal Penguin de slechte links ook beoordelen op pagina niveau i.p.v. de volledige website. Hierdoor hoeven we niet meer te leven met de schrik een penalty te krijgen van Google zonder een verklaarbare oplossing.

Google Penguin zal updaten in real time.

Traditioneel zouden websites die geraakt waren door Penguin gerefreshed worden op hetzelfde moment. M.a.w. zodra een webmaster of marketeer de website ging verbeteren zou hij moeten wachten tot de volgende Penguin refresh. Dankzij de nieuwe penguin update zal data nu in realtime geupdate worden en dus sneller zichtbaar worden. Deze refresh zal steeds gebeuren tijdens het crawlen en indexeren van je website.

Het internet is afgelopen jaren als een sneltrein veranderd en Google zal er steeds alles aan doen om webmasters de kans te geven om te blijven focussen in de ontwikkeling van originele, kwalitatieve websites. Het is ook belangrijk om te onthouden dat Penguin slechts een fractie is van de +200 signalen die de rank bepalen in de zoekresultaten van Google.

Jonathan is zaakvoerder en online marketing consultant van Skillmedia. Zijn takenpakket bestaat voornamelijk uit online media planning, strategie en consultancy van alle Social Media diensten binnen Skillmedia.
google linkbuilding penguin 4.0 seo update
« Terug naar overzicht